Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Een van onze speerpunten op het vlak van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen is het reduceren, hergebruiken en recyclen van posters en andere afvalstromen.

Reduceren van poster gebruik
Om de productie van posters te reduceren heeft Hoffman Outdoor Media al haar driehoeksborden omgebouwd van driezijdige- naar tweezijdige reclameborden.

Vroeger werd er met driehoeksborden gewerkt omdat het niet mogelijk was om twee posters van A0-formaat op een goede manier om de trammast te plaatsen in o.a. Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. De diameter van de trammasten is namelijk groter dan de ruimte die beschikbaar is tussen twee platen op A0-formaat wanneer deze met de rug tegen elkaar worden geplaatst. Om toch reclameborden om de trammasten te kunnen plaatsen werd er een derde zijde aan de tweezijdige sandwichborden toegevoegd en zo was het driehoeksbord geboren. Omdat alle steden met trammasten tegenwoordig voorzien zijn van vaste driezijdige reclameborden is de derde zijde van het tijdelijk te plaatsen driehoeksbord vanuit logistiek oogpunt gezien overbodig geworden.

Verkooptechnisch is er ook geen reden om met driezijdige borden te blijven werken. In veruit de meeste situaties is de derde zijde namelijk niet zichtbaar vanuit een rijrichting of zichtbaar voor dezelfde rijrichting als een van de andere twee zijdes. Omdat deze derde poster dus veelal geen nieuwe groep passanten bereikt was de keuze om alle driehoeksborden om te bouwen snel gemaakt.

De investering in het ombouwen van de driehoeksborden heeft geleidt tot een vermindering van 33% van het poster en lijmverbruik op alle tijdelijke reclameborden welke wij door heel Nederland en in het grensgebied met Duitsland en België plaatsen.

Hergebruiken van posters
Omdat veel drukwerkleveranciers vaste staffels hanteren en daarnaast een percentage van onder- en overlevering hanteren worden er door klanten regelmatig meer posters aangeleverd dan nodig zijn voor het plaatsen van de buitenreclamecampagne. De teveel aangeleverde posters die klanten niet voor eigen gebruik retour willen ontvangen worden door Hoffman Outdoor Media hergebruikt. Zo produceert Hoffman Outdoor Media bijvoorbeeld o.a. haar eigen kladblokken.

Recyclen van posters
Alle posters worden door Hoffman Outdoor Media na gebruik aangeleverd aan een recyclingbedrijf welke het papier sorteert en aanlevert aan papier- en kartonfabrieken. Hier worden de posters ontinkt en met water tot pulp geweekt. Deze pulp vormt vervolgens weer de grondstof voor nieuwe papier.

Afval is onvermijdelijk het verschil is hoe je er mee omgaat!

citydisplaynw

Neem vandaag nog contact met ons op
en spring in het oog

We staan op werkdagen van 8:30 tot 17:00 voor u klaar, om al uw vragen te beantwoorden en u verder te helpen. Wij denken ook graag met u mee. Het enige wat u hoeft te doen is contact met ons opnemen.